Ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Κόκκινο Χωριό Χανίων

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα των 5 αστέρων βρίσκεται στο Κόκκινο Χωριό του Δήμου Αποκορώνου Χανίων. Αποτελείται από 10 σουίτες με ιδιωτικό Jacuzzi και πισίνα, 10 δωμάτια με Jacuzzi, εστιατόριο, roof garden, υπόσκαφο spa, εξωτερικό χώρο πισίνας με bar, εμπορικά καταστήματα, reception, γραφεία και υπαίθριο parking. Η βραχώδης υλικότητα του εδάφους με την έντονη κλίση του, το ακατέργαστο γύρω τοπίο που αντικρίζει τον ορίζοντα και το βουνό, καθώς και τα πολυάριθμα σπήλαια της γύρω περιοχής, αποτέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους της αρχιτεκτονικής σύνθεσης.

Η αρχιτεκτονική γραφή αναζητά τις αναφορές της στην γεωμορφολογία των σπηλαίων. Το σμιλευμένο έδαφος διαδραματίζει τον ρόλο του σκηνογράφου, άλλοτε θέτοντας και άλλοτε καταλύοντας τα όρια, με σκοπό να προσφέρει χωρικές εναλλαγές που ενισχύουν την βιωματική εμπειρία του επισκέπτη.

Λόγω του φυσικού ανάγλυφου η χωροθέτηση γίνεται αμφιθεατρικά, με τους ιδιωτικούς χώρους να διαχωρίζονται οπτικά από τους κοινόχρηστους. Έτσι, τα δωμάτια αναπτύσσονται ως μονάδες στα ανώτερα διαζώματα, όπου η θέα είναι απρόσκοπτη, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι τοποθετούνται χαμηλότερα, συνιστώντας ένα ροϊκό  σύμπλεγμα λειτουργιών και διαδρομών.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Parti Architecture στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Broosco Real Estate.

Έργο: Ξενοδοχειακό συγκρότημα

Είδος έργου: Εκ νέου κατασκευή

Τοποθεσία: Κόκκινο Χωρίο, Χανιά, Κρήτη

Εμβαδόν εσωτερικών χώρων:  2265 τμ

Εμβαδόν περιβάλλοντα χώρου: 8000 τμ

Έτος Μελέτης: 2018

Αρχιτεκτονική μελέτη (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου) : Parti Architecture

Διακόσμηση και φωτισμός: Parti Architecture

Κείμενο & Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις: Parti Architecture

ΣΧΕΔΙΑ
  • Hotel complex in Kokkino Chorio, reception and lobby plans. Ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Κόκκινο χωριό, κάτοψη ρεσεψιόν και αίθουσας αναμονής.
  • Hotel complex in Kokkino Chorio, shops plans. Ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Κόκκινο χωριό, κάτοψη γραφείων και μαγαζιών.
  • Hotel complex in Kokkino Chorio, restaurant and bar plans. Ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Κόκκινο χωριό, κάτοψη εστιατορίου.
  • Hotel complex in Kokkino Chorio, hotel room plans. Ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Κόκκινο χωριό, κάτοψη δωματίων.
  • Hotel complex in Kokkino Chorio, masterplan. Ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Κόκκινο χωριό, συνολικό σχέδιο.