Δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου στην ανατολική Κρήτη

Το έργο, αφορά στην αναδιαρρύθμιση των διαμερισμάτων υφιστάμενου καταλύματος που βρίσκεται στην ανατολική Κρήτη, με στόχο τη μετατροπή τους σε σύγχρονα δωμάτια φιλοξενίας.

Πρωταρχικό ζήτημα, αποτέλεσε η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου. Κατ’ επέκταση, περιοχές όπως ο χώρος ύπνου, το μπάνιο και η μικρή κουζίνα, ορίζονται με τρόπο ώστε να αποδίδεται μια αίσθηση ευρυχωρίας και ευελιξίας.

Ο διαχωρισμός σε ζώνες, συμβάλλει ώστε η εκάστοτε λειτουργία να καταλαμβάνει το χώρο της, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται η οπτική συνέχεια.

Με στόχο την απόδοση μιας ατμόσφαιρας που πηγάζει από την κρητική παράδοση, έγινε μελέτη των κρητικών λαϊκών στοιχείων, αρχιτεκτονικών και μη, που συναντώνται στην περιοχή. Χρώματα, υφές και μορφές όπως η καμάρα, οι ποικίλες εσοχές στον τοίχο, η πέτρα, οι τεχνοτροπίες σε ζεστές γήινες αποχρώσεις και το ακατέργαστο ξύλο, βρίσκουν τις αναφορές τους στο παραδοσιακό σπίτι.

Εν συνεχεία προσαρμόζονται στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη, που αναζητά όχι μόνο την άνετη διαμονή αλλά και την βιωματική εμπειρία που σχετίζεται με τη μνήμη και τον χρόνο.

Έργο: Δωμάτιο ξενοδοχείου

Είδος έργου: Αναδιαρρύθμιση, ανακαίνιση

Τοποθεσία: Ανατολική Κρήτη

Εμβαδόν εσωτερικού χώρου: 21 τ.μ. (ανά δωμάτιο)

Έτος μελέτης: 2020

Αρχιτεκτονική μελέτη: Parti Architecture

Διακόσμηση & Φωτισμός: Parti Architecture

Κείμενα & Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: Parti Architecture

ΣΧΕΔΙΑ
double hotel room, interior design, open bathroom, renovation, plan before, parti architecture, δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου, ανακαίνιση και αναδιαρρυθμιση, ανοιχτό μπάνιο, κάτοψη υφιστάμενης κατάστασηςdouble hotel room, interior design, open bathroom, renovation, plan, parti architecture, δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου, ανακαίνιση και αναδιαρρυθμιση, ανοιχτό μπάνιο, κάτοψη μελέτης