Project Description

Studio με πισίνα στο Iperion Beach Hotel, Ρέθυμνο

Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Iperion beach hotel, βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, στην περιοχή Μισίρια.

Η μελέτη, σε πρώτη φάση, εστιάζει στην ανακαίνιση τριών όμοιων δωματίων και στη διαμόρφωση των εξωτερικών τους χώρων.

Κύριο μέλημα του σχεδιασμού, ήταν η δημιουργία ενός ενιαίου λειτουργικά και οπτικά χώρου, ο οποίος δύναται να διαχωρίζεται, ανάλογα με τις ανάγκες του επισκέπτη.

Η διαρρύθμιση εσωτερικά, επιμερίζει το παραλληλόγραμμο σχήμα του δωματίου σε τρεις ζώνες. Το χώρο της εισόδου με τη μικρή κουζίνα, την ντουλάπα και το μπάνιο, σε συνέχεια, την περιοχή ύπνου και τέλος το καθιστικό.

Η διαφάνεια, αποτέλεσε κύριο ποιοτικό χαρακτηριστικό και αποδίδεται με ποικίλους τρόπους. Η ανοιχτή πρόσβαση στο νιπτήρα του μπάνιου αλλά και στην ντουλάπα, προσφέρουν ελευθερία κινήσεων, ενώ παράλληλα καταλύουν τα αυστηρά όρια μεταξύ των λειτουργιών του δωματίου.

Η χρήση του γυαλιού επιπρόσθετα, συμβάλλει στην ενοποίηση της περιοχής του κρεβατιού με την ντουζιέρα.

Ένα συρόμενο διαχωριστικό σχεδιάζεται, ώστε να προσφέρει την δυνατότητα στο χώρο του υπνοδωματίου να απομονώνεται από τη ζώνη της κουζίνας και της εισόδου. Ακόμη, μπορεί να αποκόπτει συνολικά, ή κατά ένα μέρος, τη ντουζιέρα από το κρεβάτι, ανάλογα με τη διάθεση του επισκέπτη.

Η χρήση του ξύλου, οι ήπιοι χρωματισμοί καθώς και οι απλές γραμμές των επίπλων, αποδίδουν ένα αρμονικό σύνολο, ενώ παράλληλα η χρήση του μαρμάρου, συνιστά ένα ιδιαίτερο τόνο, σε επιλεγμένα σημεία όπως ο νιπτήρας και η ανοιχτή ντουλάπα.

Η περιοχή του κρεβατιού με το γραφείο, ορίζεται από τις υπόλοιπες λειτουργίες, καθώς στο ψηλότερο σε ύψος ταβάνι της, προτείνεται πιο σκούρος χρωματισμός.

Ο εξωτερικός χώρος, σχεδιάζεται ώστε να αποτελεί συνέχεια του εσωτερικού. Η παρουσία της φύτευσης και τα διάτρητα πάνελ, συμβάλλουν στον οπτικό διαχωρισμό μεταξύ των δωματίων, προσφέροντας ιδιωτικότητα. Ο χώρος της πισίνας, σχεδιάζεται σε ψηλότερο επίπεδο ώστε να ακολουθήσει την κλίση του εδάφους. Έτσι, γίνεται διακριτή από το εσωτερικό του δωματίου και ταυτόχρονα ορίζει το χώρο του εξωτερικού καθιστικού.

Η σχέση του μέσα με το έξω και τα υλικά που εναρμονίζονται με το στοιχείο του νερού και της φύτευσης, ενισχύουν τη θερινή ατμόσφαιρα

Έργο:  Δωμάτιο ξενοδοχείου με πισίνα

Είδος έργου: Ανακαίνιση, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Τοποθεσία: Ρέθυμνο, Κρήτη

Εμβαδόν εσωτερικού χώρου: 32 τ.μ. (ανά δωμάτιο)

Εμβαδόν περιβάλλοντα χώρου:  42 τ.μ. (ανά δωμάτιο)

Έτος μελέτης: 2020

Αρχιτεκτονική μελέτη (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου): Parti Architecture

Διακόσμηση & Φωτισμός: Parti Architecture

Κείμενα & Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: Parti Architecture

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ
  • hotel room renovation, interior design, bedroom, moving divider, ανακαίνιση δωματίου ξενοδοχείου, υπνοδωμάτιο, κινούμενο διαχωριστικό
  • hotel room renovation, interior design, bedroom, moving divider, ανακαίνιση δωματίου ξενοδοχείου, υπνοδωμάτιο, κινούμενο διαχωριστικό
  • hotel room renovation, interior design, bedroom, moving divider, ανακαίνιση δωματίου ξενοδοχείου, υπνοδωμάτιο, κινούμενο διαχωριστικό
  • hotel room renovation, interior design, bedroom, moving divider, ανακαίνιση δωματίου ξενοδοχείου, υπνοδωμάτιο, κινούμενο διαχωριστικό