Σουίτες και κέντρο ευεξίας στο Ακρωτήρι Χανίων

Το έργο αποτελεί μια δημιουργική συνεργασία της Parti Architecture και της Next Design.

To ξενοδοχειακό συγκρότημα βρίσκεται στο Ακρωτήρι Χανίων και αποτελείται από 6 αυτόνομες σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, υπόσκαφο spa και εξωτερικές διαμορφώσεις. Καθώς η ογκοπλασία και η χωροθέτηση των κτιρίων ήταν ήδη σχεδιασμένη,η μελέτη εστίασε στην εσωτερική διαρρύθμιση των χώρων, στη διακόσμηση τους, στη μορφοπλασία των ανοιγμάτων καθώς και στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων και στο σχεδιασμό του spa.

Στους εξωτερικούς χώρους ο σχεδιασμός εστιάζει στην επίλυση ζητημάτων ιδιωτικότητας, στη σήμανση των εισόδων των σουιτών και στην απόδοση χαλαρής διάθεσης που συνάδει με τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι φυτεύσεις χρησιμοποιούνται αφενός ως εργαλείο προσανατολισμού που ορίζει τις πορείες και αφετέρου ως φίλτρο ιδιωτικών και ημι-ιδιωτικών χώρων. Τέλος, δίνεται έμφαση στη χρήση υλικών που συνομιλούν με το βραχώδη χαρακτήρα της περιοχής.

Οι εσωτερικοί χώροι των σουιτών σχεδιάζονται με γνώμονα την άνεση και την εξωστρέφεια ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται κυμαίνονται σε γήινες αποχρώσεις και υφές. Ο χώρος του spa, με την απλότητα των μορφών του, τον αρμονικό συνδυασμό των υλικών και τη διαφάνεια του, ολοκληρώνει την εμπειρία χαλάρωσης του επισκέπτη.

Έργο: Σουίτες με πισίνες, κέντρο ευεξίας

Είδος έργου: Ανακαίνιση

Τοποθεσία: Ακρωτήρι, Χανιά, Κρήτη

Εμβαδόν εσωτερικών χώρων:  282 τμ

Εμβαδόν περιβάλλοντα χώρου: 4105 τμ

Έτος Μελέτης: 2018

Μελέτη ανακαίνισης (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου) : Parti Architecture, Next Design

Διακόσμηση και φωτισμός: Parti Architecture, Next Design

Κείμενο & Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις: Parti Architecture, Next Design