Τουριστικές κατοικίες στην Κίσσαμο Χανίων

Τα δύο αυτοεξηπηρετούμενα με ιδιωτική πισίνα τουριστικά καταλύματα, βρίσκονται στην παραθαλάσσια περιοχή της Κισσάμου στο νομό Χανίων. Τα δύο διώροφα κελύφη των 260 τ.μ, ανασχεδιάζονται σε τέσσερις  μεζονέτες των 130 τ.μ, οι οποίες δύναται να φιλοξενούν έως έξι άτομα έκαστη.

Καθώς ο φέρων οργανισμός των κτηρίων είχε ήδη κατασκευαστεί, η μελέτη εστίασε στην εκ νέου διαρρύθμιση και απόδοση μιας ενιαίας αισθητικής στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, η οποία ανταποκρίνεται στον χαλαρό χαρακτήρα των θερινών διακοπών, επιλύοντας παράλληλα ζητήματα ιδιωτικότητας, αυτονομίας και προσβάσεων.

H σύνθεση των εξωτερικών διαμορφώσεων, καταλύει τα σαφή όρια και εναρμονίζεται με το κρητικό τοπίο, προσφέροντας παράλληλα ανεμπόδιστη θέα προς τον ορίζοντα και τη θάλασσα. Η αντιμετώπιση των όψεων των δύο κτηρίων κινήθηκε προς μια λογική διάσπασης και προσθήκης ξύλινων στοιχείων με σκοπό την σκίαση και την ιδιωτικότητα  αλλά και την εναρμόνησή τους με την κλίμακα και το ύφος του γύρω περιβάλλοντος.

Το εσωτερικό σχεδιάζεται με βάση τη λειτουργικότητα και την άνεση. Προς αυτή την κατεύθυνση το κάθε υπνοδωμάτιο ακολουθεί τη λογική του open plan, με το ανοιχτό μπάνιο να συμμετέχει στο χώρο. Οι κοινόχρηστες  λειτουργίες της κουζίνας και του καθιστικού συνδυάζονται σε μια ενιαία περιοχή, ενώ παράλληλα στρέφονται προς το εξωτερικό.

Το καλοκαιρινό ύφος, ενισχύουν υλικά και υφές που συνάδουν με το γύρω περιβάλλον, συμπληρώνοντας την εμπειρία του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Έργο: Τουριστικές κατοικίες

Είδος έργου: Ανασχεδιασμός, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου

Τοποθεσία: Κίσσαμος Χανίων

Εμβαδόν εσωτερικού χώρου: 520 τμ  (130 τμ / ανά κατοικία)

Εμβαδόν περιβάλλοντα χώρου: 2480 τμ

Έτος μελέτης: 2019

Αρχιτεκτονική μελέτη (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου): Parti Architecture

Διακόσμηση & Φωτισμός: Parti Architecture

Κείμενα & Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: Parti Architecture

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
holiday homes exterior space before renovationholiday homes renovation, outdoor spaces with pools, ανακαίνιση παραθεριστικικών κατοικιών, εξωτερικοί χώροι με πισίνες