Τουριστικές κατοικίες στην Κίσσαμο Χανίων

Στο νομό Χανιών σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, στις παρυφές ενός λόφου σχεδιάζονται τα 8 αυτοεξυπηρετούμενα τουριστικά καταλύματα τα οποία δύναται να φιλοξενούν έως 6 άτομα έκαστο.

Βασική προϋπόθεση, ήταν η μελέτη να συμβαδίζει με τους περιορισμούς της προκατασκευασμένης δόμησης και παράλληλα να ανταποκρίνεται στο χαρακτήρα και την κλίμακα της περιοχής. Τα κτήρια τοποθετούνται σε σχέση με το λόφο “αγκαλιάζοντάς” τον, ώστε από κάθε σημείο να είναι ευδιάκριτο το φυσικό στοιχείο και η χαρακτηριστική γεωμορφολογία.

Ο κατακερματισμός της κάθε μονάδας σε δύο μέρη που ενώνονται από ένα τρίτο- το οποίο μεταβάλλεται κατά περίπτωση- συνέβαλλε στην καλύτερη κάλυψη του οικοπέδου αλλά και στην απόδοση ενός ήπιου ογκοπλαστικά χαρακτήρα.

Ο εξωτερικός χώρος κάθε κατοικίας επιλύεται με απλούς χειρισμούς όσον αφορά ζητήματα άνεσης, ηλιασμού και ιδιωτικότητας. Επιπρόσθετα παρέχοντας τη δυνατότητα συνένωσης των εξωτερικών χώρων, οι αυτόνομες κατοικίες έχουν την ευελιξία να χρησιμοποιηθούν από μεγαλύτερες ομάδες ατόμων. Οι φυτεύσειςμέσα στο συγκρότημα λειτουργούν άλλοτε σαν διαχωριστικό μεταξύ των κατοικιών και άλλοτε σαν οριοθέτηση των ενδιάμεσων πορειών.

Οι εσωτερικοί χώροι διαχωρίζονται σε ζώνες ημέρας και νύχτας με κεντρικό ενδιάμεσο χώρο την τραπεζαρία. Το ύφος της κατοικίας κινείται σε απλές και λιτές γραμμές με έκδηλες τις αναφορές στο κρητικό υφαντό. Το ίδιο, αποδίδεται είτε με τη μορφή σχημάτων, είτε χρωμάτων και υφών σε διάφορα στοιχεία εσωτερικά και εξωτερικά, προσδίδοντας το παραδοσιακό ύφος χωρίς ωστόσο να επισκιάζεται η σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση.

Έργο: Συγκρότημα τουριστικών κατοικιών

Είδος έργου: Εκ νέου κατασκευή

Τοποθεσία: Κίσσαμος Χανίων

Εμβαδόν εσωτερικού χώρου: 560 τμ (70 τμ / ανά κατοικία)

Εμβαδόν περιβάλλοντα χώρου: 1100 τμ (80τμ / ανά κατοικία + 460 τμ κοινόχρηστος)

Έτος μελέτης: 2018

Αρχιτεκτονική μελέτη (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου): Parti Architecture

Διακόσμηση & Φωτισμός: Parti Architecture

Κείμενα & Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: Parti Architecture

ΣΧΕΔΙΑ
villas complex, exterior design, sketch. Συγκρότημα τουριστικών κατοικιών, εξωτερικές διαμορφώσεις, σχέδιο.villas complex, exterior design, 3d render . Συγκρότημα τουριστικών κατοικιών, εξωτερικές διαμορφώσεις, τρισδιάστατη απεικόνιση.
ΒΙΝΤΕΟ